27 Апр. 2024

Вие сте тук

Вино и културно наследство на фестивал в Стара Загора

16.10.2012

Вино и културно наследство ще бъдат във фокуса на фестивала „Августиада“, който ще се проведе от 19 до 21 октомври т.г. в Стара Загора, съобщиха от общината.

 

Изложението на производители на вино и кулинарни продукти ще бъде в Регионален исторически музей и ще се съпътства от богата културна програма.

 

Фестивалът ще бъде открит с Дионисиево шествие по централните улици на Стара Загора с народни песни, музика и танци, с участието на менади, сатири и други древни персонажи, които ще го съпровождат до Регионалния историческия музей. Ще бъде пресъздадена сцена на гроздобер и на мачкане на грозде в линове от девойки.

 

В рамките на фестивала е предвидена и конференция, на която ще бъдат дискутирани различни аспекти на винопроизводството, възможности за финансиране, дистрибуция и маркетинг.

 

Организатори на събитието са Търговско- промишлена палата- Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, със съдействието на Община Стара Загора.

 

Фестивалът е възможност  за среща на винопроизводители, представители на хранително-вкусовия бранш, ценители на виното, гастрономията и културното наследство, както и на представители на различни сфери на бизнеса от страната и чужбина, смятат от общината. Идеята е той да стане ежегоден, като се създаде устойчива туристическа атракция, с която да привлечем вниманието към културно-историческото наследство на Стара Загора не само на жителите на града, а и на гости и туроператори от страната и чужбина.

 

Пълна програма на събитието можете да намерите тук.

 

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed