Българските млечни, месни и продукти на розова основа, които са напълно непознати на швейцарския пазар, ще бъдат представени по време на „Български ден на виното и деликатесите” на 17 октомври в град Берн, Швейцария. Това съобщиха от Министерството на земеделието и храните, което заедно с Посолството на България в Берн е инициатор на събитието.
През целия ден на централния площад „Waisenhausplatz” български производители ще могат да представят продукцията си. Идеята е да им се даде възможност за осъществяване популяризирането им, както и за контакти с потенциални швейцарски партньори от хотелиерския и ресторантьорския бранш.
Българските продукти ще бъдат разположени на площ 953 кв. м. в осем палатки, оборудвани с щандове.
Посолството на България в Берн организира и Българска културна вечер, която ще се проведе същия ден.
Българската делегация ще бъде водена от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев.