19 Апр. 2024

Вие сте тук

Варненски младежи ще готвят за над 700 представители на френски компании

06.10.2016

 

За първи път в България събитие от подобен мащаб ще бъде обслужвано от ученици и студенти в областта на туризма и кулинарните изкуства

 

Голяма група представители на френски фирми има организирана ВИП вечеря в град Варна. Организаторите на събитието са се доверили на бъдещите шеф готвачи и професионалисти в областта на туристическите услуги – ученици и студенти от варненските Институт по кулинарни изкуства (ИКИ) към ВУМ във Варна, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров" и „Българска асоциация за кулинарна култура“ (БАКК) заедно със Скай кетъринг. Екипите от общо над 80 готвачи и близо 50 сервитьори (студенти в ИКИ, членове на БАКК и ученици в ПГТ, Варна) ще бъдат ръководени от професионалните шеф-готвачи: Петър Йоргов (БАКК), Крис Жишк (ИКИ) и преподаватели от гимназията по туризъм във Варна.

 

Менюто е било подбрано след дегустации и ще включва продукти от най-високо качество: роле от заешко, трюфели, пастърма от елен, „близалки“ от гъши дроб, които ще бъдат гарнирани със зеленчуци от органичните градини към кулинарния институт във Варна.

 

„Това е първото в страната събитие с такъв мащаб, което ще бъде обслужвано основно от ученици и студенти в областта на туризма и кулинарните изкуства. Младежите осъзнават отговорността и шанса, който имат. Идеята да поставим първокурсниците ни пред подобно предизвикателство в самото начало на следването им е с цел да разберат, дали този вид бизнес и работа са за тях. В същото време, студентите ще имат възможността да впишат в автобиографиите си участието в тази ВИП вечеря, когато ги изпращаме на стаж в партньорските ни Мишлен ресторанти в Европа“ – споделят още от кулинарния институт.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed