29 Март 2024

Вие сте тук

България ще посрещне световния винен елит догодина

17.04.2016

Над хиляда представители на световния винарски елит ще пристигнат в България догодина. Страната ни ще бъде домакин на 40-ия юбилеен Световен конгрес по лозарство и винарство и на 15-та Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното (OIV) през 2017 г., съобщи пресцентърът на агроминистерството. Решението е единодушно след гласуване на държавите-членки на OIV на заседанието на Изпълнителния комитет на Организацията, което се проведевчера в  Париж, Франция.

 

Провеждането на този престижен форум в България ще бъде реклама не само за българското вино, но и за страната ни като винопроизводител, отчитат от министерството. Събитие от подобен мащаб ще бъде и изключителна възможност за обмяна на опит и презентация на България като добра винена  дестинация.

 

В рамките на конгреса експерти от цял свят ще дойдат на място и ще представят постиженията си, ще бъдат разисквани научно-технически теми и ще могат да осъществят полезна обмяна на опит и иновации.

 

Конгресът ще се проведе в рамките на 8 дни и ще събере над 1 000 представители от всички държави-членки на OIV. Това е форум, на който се събира международната научната общност и администрацията, която работи в сектора, водещи световни купувачи и търговци на вина, както и водещи винени журналисти от цял свят. По време на него се дискутират и определят политиките на развитие в лозарството и винарството.

 

OIV е междуправителствена организация с призната компетентност за своята работа от научно-техническо естество по отношение на лозовите насаждения, виното, напитките на основата на вино, десертно грозде, стафиди и други продукти, базирани на лозарството и винарството. Членове на ОІV са 46 отделни суверенни държави, 21 от които са страни от Европейския съюз.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed