20 Апр. 2024

Вие сте тук

Бивш хърватски премиер отсядал в един от най-скъпите хотели в света

06.10.2013

Не само звезди като Майкъл Джексън и Уитни Хюстън, но и бившият хърватски премиер Иво Санадер е отсядал в хотел "Палас", един от най-луксозните в света,  съобщава загребският в. "Ютарни лист", позовавайки се на данни на тайно разследване на ФБР..  В хотела, наричан често хотел на прочутите и богатите, нощувката в него струва до 25 000 долара.


Освен че хотел "Палас" е с пет звезди, той притежава и пет диаманта - знак, който имат едва 0,28 процента от 58 000 хотели и ресторанти в света. Разположен в Долен Манхатън, хотелът предлага освен лукс и изключително обслужване, и невероятна гледка към църквата Св.Патрик и небостъргачите на Ню Йорк.


ФБР установило, че Санадер е отсядал в хотела няколко пъти и винаги се е разполагал там "като султан". Данните за неговите посещения били поискани от хърватската служба за борба с корупцията и организираната престъпност УСКОК съгласно споразумение за международна правна помощ.


Санадер посещавал "Палас" понякога сам, друг път с официална делегация или със съпругата и дъщерите си, една от които живеела в САЩ и се опитвала да направи артистична кариера. За разлика от звездите той явно е плащал не със собствени средства, а с пари на хърватските данъкоплатци.


В Хърватия срещу Санадер са повдигнати общо шест обвинения за злоупотреби със служебно положение и корупция, по едно от които вече е осъден на 10 години затвор.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed