21 Ноем. 2024

Вие сте тук

Аржентинците губят апетита си за говеждо месо на фона на ценовия скок

09.06.2016

Консумацията на говеждо месо в Аржентина е ударила петгодишно дъно, съобщи аржентинската Промишлено-търговска камара за меса и месни продукти, цитирана от ДПА.


Яденето на месо, особено говеждо, е почитана традиция в Аржентина, чиито печени меса и стекове са прочути по целия свят. Но страната, изглежда, губи апетита си за говеждото, тъй като цените растат заради двуцифрената годишна инфлация.


От януари до май тази година консумацията на говеждо месо е спаднала с 6%, в сравнение със същия период на миналата година. Това значи, че един аржентинец вече яде средно 55,7 кг годишно. Производството на това месо е намаляло с 5% до малко над един милион тона.


Все пак Аржентина остава един от топ консуматорите на говеждо, като за 2015 г. се е падало по 60 кг изядено месо на човек. За сравнение през 2014 г. в САЩ са били консумирани 24,5 кг говеждо и телешко на глава от населението по данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, а европейците са изяли едва 10,5 килограма.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed