19 Апр. 2024

Вие сте тук

Американските ресторантьори честват 100-годишнината на Джулия Чайлд

07.08.2012

От днес до 15 август те ще предлагат на гостите си ястия по рецептите на легендата в кулинарията


Кулинарният свят чества 100-годишнитата от рождението на легендата в кулинарията Джулия Чайлд. Ресторантьорите в САЩ решиха по свой начин да отбележат събитието. В чест на иконата в кулинарното изкуство в продължение на седмица от 7 до 15 август в 100 ресторанта в цялата страна провеждата кулинарна седмица на Джулия Чайлд, съобщава New York Daily News. Кулминация на честването ще е на 15 август – деня, в който тя е родена.



В продължение на седмица в тях ще се сервират ястия по рецепти на Джулия Чайлд, както и такива, които са вдъхновени от нейните идеи. Всеки ресторант решава сам какво да предложи на клиентите си – в някои сервират любимите й ястия, а други предлагат свои собствени решения, базирани на нейните открития.



Сред най-популярните ястия, включени в менютата на заведенията, са „пастет по селски“ (Pate de campagne), петел, задушен във вино (Coq au Vin) и печено пиле, приготвено с домашна майонеза (Poulet Rotisserie), както и ванилов крем ( Vanilla Petit Pot de Creme).

 

Повечето ястия са адаптирани версии на рецептите на Джулия Чайлд. Рецептите са класически и изпълнението им е един добър начин да се почете прочутата в цял свят кулинарка, смятат американските ресторантьори.

 

Честването на кулинарката, която пренесе на американска земя френската кухня, се отбелязва и с нова книга на издателство Knopf, озаглавена „Забележителният живот на Джулия Чайлд“. Тя почина на 13 август 2004 г. два дни преди 92-я си рожден ден.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed