29 Март 2024

Вие сте тук

«Cat Cafe» - първото котешко кафене в Любляна

07.03.2015

Първото котешко кафене наскоро отвори врати в Любляна. Собствениците му са се вдъхновили от подобно кафене в австрийската столица Виена, наречено «Cafe Neko».

 

Инвестицията е 50 хил евро, а идеята е да се зарадват онези посетители, които харесват тези грациозни животни, но по една или друга причина не могат да ги гледат вкъщи.

 

 

В царството на котките в момента има пет животни, четири от които са чистокръвни, а петата е взета от приют за бездомни животни. Заедно с улична превъзходна си съседстват представители на скъпите породи мейн кун, бирманска и девон рекс.

 

 

 

Основно предизвикателство пред собствениците е било да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания, поради което помещенията, в които се приготвят храни и напитки, са отделени със специална преграда от основната зала.

 

 

 

Пространството е напълно приготени към  изискванията на котките, чийто живот минава в четирите стени на кафенето. Специално за тяхната почивка е изграден специален стенен полигон, на който те могат да се катерят, както и площадка за игри, която е направена така, че те да могат да се уединят, когато се уморят от гостите на кафенето.

 

 

 

В него котките са истинските стопани, така че гостите трябва да се съобразяват с определен етикет: котките не бива да се хранят, човешката храна не е подходяща за тях, не се разрешава да бъдат дърпани за ушите или опашката, както и да бъдат безпокоени, когато спят. Фотосесиите са разрешени само при доброволно участие на звездите, при това без светкавица. Не се разрешава посещението на кафенето с домашни любимци.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed