24 Юли 2024

Вие сте тук

Данъчните иззеха обороти на заведения на Слънчев бряг за просрочени задължения

08.08.2017

Заведения в курорта Слънчев бряг с просрочени задължения към Националната агенция за приходите (НАП) се разделиха с оборотите си през уикенда след прилагане на мярката изземване на средства от каси на длъжници. Тези действия се прилагат от НАП и то нееднократно, към лица, които отказват доброволно да погасяват своите просрочени задължения, а същевременно осъществяват търговска дейност, която акумулира приходи. Това съобщи говорителят на НАП-Бургас Христо Узунов.


От приходното ведомство в Бургас коментираха, че от тази мярка произтича дисциплиниращ ефект, който се изразява в това, че задължените лица осъществяват контакт с НАП и предлагат начини за поетапно, разсрочено погасяване на натрупаните задължения.


В хода на засиления контрол през последните три дни бяха проверени и търговски обекти в Созопол, от които са иззети компютърни конфигурации с цел проследяване на паричните потоци и установяване на реалните обороти, информира Узунов.


През изминалата нощ са извършени проверки и на всички търговски обекти, намиращи се на летище Бургас. Установено е едно нарушение в заведение, което предстои да бъде запечатано.
По Южното Черноморие от началото на юни са извършени повече от 3000 проверки. Данъчните отбелязват спад на нарушенията в сравнение с миналото лято, ръст на оборотите и значително подобряване на фискалната дисциплина по българското крайбрежие.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed