22 Ноем. 2024

Вие сте тук

Италиански сомелиер разкрива тайните на виното на изложение в Пловдив

31.03.2014

Италианският сомелиер Маурицио Ферери ще покаже как се разгадават тайните на доброто вино по време на своя блицкурс за начинаещи дегустатори. Той ще се проведе на 3 и 4 април в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2014“ в Международен панаир Пловдив, съобщиха организаторите.  Курсът  е полезен и за ресторантьори, които искат  да популяризират културата на виното и да  предлагат  качествени напитки.

 

Маурицио Ферери е член на Италианската асоциация на сомелиерите. В момента координира проекта „Мостът“ за обмен между Италия и България.

 

По негова инициатива ще бъдат представени продукти на 15 италиански изби, участвали в Международния конкурс за вина и спиртни напитки. В надпреварата участваха  51 фирми, от които 37 чуждестранни. Имената на победителите ще бъдат обявени в „Нощта на Златния ритон“ на 2 април, когато започва „Винария“.

 

Тази година се отбелязва по-широко представяне на компании, предлагащи нови технологии и техника. Засиленото им присъствие е знак, че се увличава търсенето на инвестиционни стоки във винарството и лозарството. 

 

„Очевидно предстои втори етап на модернизация в сектора, защото  първият беше преди няколко години и оборудването вече изостава от най-новите постижения. Тласък на обновяването дават и новите мерки за развитие на отрасъла, които предвиждат значителни субсидии за инвестиции в лозя, технологии и машини“, смята д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив. 

 

За да отговори на този обрат, изложението демонстрира  иновативни разработки в областта на лозарството и винарството, наред с последните колекции вина и спиртни напитки напитки на български и чуждестранни изби.

 

Нови машини ще бъдат показани и на Международната изложба “Фудтех“, свързана с хранителната индустрия и провеждаща се паралелно с „Винария“. Членове на Асоциацията  на млекопреработвателите и на Асоциацията на месопреработвателите презентират нови съоръжения и тенденции, включително в областта на опаковките. Водеща тема на изложението са здравословните и висококачествени храни.

 

Международните изложби „Фудтех“ и „Винария“ продължават от 2 до 5 април 2014 година. По същото време в Панаира може да се видят Гурме салон, изложба „Вкусовете на Италия“ и Международна изложба за оборудване на хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“. Палатите са отворени за посетители от 9 до 18 ч, а в последния ден – до 14 часа.

 

На снимката: Модерно оборудване за лозарството и винарството ще бъде показано на изложбата „Винария 2014

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed