Преподавателите Дриес Клоет (шеф-готвач) и Барт де Вишер (сомелиер) от водещото в областта на хотелиерството училище Тер Дайнен (Белгия) работят със студенти на Кулинарна Академия HRC към Висше училище Международен колеж през тази седмица
Белгийското училище по хотелиерство и туризъм Тер Дайнен - Hotelschool Ter Duinen е с над 60-годишна история и фокус върху комплексния подход в гостоприемеството. Училището разполага с просторна учебна база, със собствена хотелска част и няколко ресторанта за своите възпитаници и гости на брега на Северно море. Hotelschool Ter Duinen, Белгия и Кулинарна академия HRC си сътрудничат със самото създаване на академията в България, споделяйки знания и ресурси за развитието на образованието в областта на кулинарните изкуства.
Седмицата на белгийските преподаватели в България преминава предимно в учебната база на Кулинарна академия HRC в София, където се обучават второкурсниците на адемията. Гост-преподавателите вече демонстрират и ръководят студентите на българското училище в правилната комбинация между видовете храни и вино, както и особеностите на световноизвестната белгийска бира. Не пропуснаха и обмен на футболни умения с многонационалния студентски състав на Кулинарна академия HRC в мач един ден след пристигането си на летище София.
Вечеря за всички любители на изтънчената кухня подготвят белгийските професионалисти съвместно със студентите на Кулинарна академия HRC в учебен ресторант Таланти в сряда вечер – 26 Юни 2013 г. Седемстепенно меню с типични за северната държава ястия и разбира се, шоколад, се подготвя под ръководството на гостите.
На снимките: гост-преподавателите Дриес Клоет и Барт де Вишер в учебен ресторант Таланти, София.