Сладкарница Rezidenz в двореца Шьонбрун във Виена отново поднови традиционното си шоу, в което запознава посетителите как се пече традиционен ябълков щрудел.
Гостите могат да наблюдават как се приготвя десертът и да научат тънкостите на истинския виенски щрудел. Предлага им се чаша кафе, горещ шоколад или чай, а след демонстрацията те получават и оригинална рецепта за щрудел, съобщи Wien.info.
Шоуто се организира между март и октомври, а през зимния сезон е само по предварителна заявка. Програмата е на английски и немски език, а цената за участието е 9,6 евро.
Тук се организират и семинари, посветени на изпичането на щрудела. Готовият десерт може да се дегустира на място или пък да се занесе вкъщи. Участниците в семинара получават диплом и оригинална рецепта.