В България предлагането на услугата ол инклузив в идеалния случай трябва да се намали между 5 и 15%, казва изпълнителният директор на „Албена“ Красимир Станев.
"Леко прекалихме с ол инклузива. Прескочихме границата“, казва той пред „Стандарт“.
В същото време според него това е търсена услуга не само в България, но и в цял свят и пазарът регулира предлагането. Затова, ако страната забрани ол инклузива, ще загуби между 30 и 50% от туристите си.
Красимир Станев признава, че при тази система се похабява между 5 и 30% от храната. Той смята, че у нас има специалисти в институти, които биха могли да посочат начини за намаляване на загубите.
Догодина два от хотелите в курорта „Албена“ ще бъдат извадени от тази формула на обслужване, но ако няма търсене, те отново ще бъдат предлагани като ол инклузив.