Пражкият ресторант "Алкрон" (Alcron) на хотел Radisson и La Degustation Boheme Bourgeoise са получили по една звезда от гида на Michelin из ресторантите в основните градове на Европа, съобщи Асошиейтед прес. За първи път чешки ресторанти с местни главни готвачи са удостоени със звезда на престижния пътеводител.
Главият готвач Роман Паулус от "Алкрон" е специалист по ястията с морски дарове, а Олдржих Сахайдак от Ла дегустасион предлага традиционна чешка кухня. От години и двата ресторанта са сочени за най-добрите в страната.
През 2008 година ресторант "Алегро" (Allegro) в хотел Four Seasons в Прага бе първият в посткомунистическия регион на Централна и Източна Европа, награден със звезда Michelin. Той обаче бе управляван от италианския шеф Андреа Акорди, който е получавал приза три пъти, преди да се
премести миналата година в Санкт Петербург, припомня АП.