26 Апр. 2024

Вие сте тук

Започва кампания за привличане на младите хора в туризма

03.03.2023

Над 110 средни училища, в които се изучава туризъм, ще посетят министърът на туризма Илин Димитров и неговите заместници. Срещите започват от следващата сезмица в рамките на  организирана от Министерството на туризма кампания, насочена към сътрудничество със специализираните училища по туризъм.  Това е ключова стъпка за решаване на проблема с кадрите в туризма, смята мнистърът. Предвидени са срещи с успешни мениджъри и споделяне на добрите практики, за да бъдат мотивирани учениците и да разберат, че всъщност те са утрешните специалисти. Целта е да се привлекат повече млади хора, които се готвят за кариера в сектор туризъм, казва министър Димитров.

 

Тази кампания е в контекста на обявената от Европейската комисия 2023-та за Европейска година на уменията. „На младите хора от училищата по туризъм трябва да бъде показано, че това е една перспективна и привлекателна сфера за реализация. Има много възможности за кариерно развитие и развитие на талантите и в туризма, необходимо е само да имат повече информация и стимули“, смята министърът.


Според концепцията и посланието на ЕК Европейската година на уменията ще даде нов тласък на ученето през целия живот, като предостави на хората и предприятията възможност да допринасят за екологичния и цифровия преход и подкрепя иновациите и конкурентоспособността.


По думите на министъра всеки работещ в сектора допринася за качеството на нашия туристически продукт. А без обучение на кадри, няма как да имаме качествен продукт.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed