24 Юли 2024

Вие сте тук

Занзибар, Пукет и Момбаса част от дестинациите в зимното разписание на летище София

30.10.2022
Снимка: 
летище София, дестинации, зимно разписание

Зимното разписание на столичното летище влиза в сила от 30 октомври. Пътуващите с редовни и чартърни полети ще могат да изберат някоя от 27-те авиокомпании, които летят до близо 90 летища в Европа, Африка и Близкия Изток.

 

Началото на зимното разписание започва с редовните полети на aвиокомпания SKY EXPRESS до Атина. Самолетите на превозвача ще летят до гръцката столица пет пъти седмично в дните понеделник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

 

В средата на декември летище София ще стане дом на седмия базиран в столицата ни самолет на Wizz Air. Авиокомпанията открива и две нови линии на 13.12 – Хамбург и Стокхолм. Полетите до втория по големина град в Германия ще бъдат във вторник, четвъртък и събота, а до столицата на Швеция превозвачът ще лети два пъти – във вторник и неделя. Базирането на 7-ми самолет на Wizz Air, увеличените честоти по част от дестинациите, както и откриването на двете нови линии ще добави допълнителен капацитет от още 500 000 пътувания от и към столицата на България годишно.

 

И този зимен сезон авиокомпания Ryanair ще изпълнява своите полети два пъти седмично до йорданския курорт Акаба.

 

Любителите на топлото време ще могат да се възползват от предложенията на чартърната програма на столичното летище с дестинации в Турция, Египет, Йордания, Тунис, Мароко, Танзания, Тайланд и Кения. Заявени са и „ски“ чартъри от Белфаст, Бирмингам, Нюкасъл, Ийст Мидлъндс и Бристол.

 

Летище София продължава да увеличава въздушната свързаност на българската столица като част от цялостната стратегия за развитие на аеропорта. От там съобщиха, че се водят непрестанни преговори с авиокомпаниите за откриването на нови маршрути, съобщават от аеропорта.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed