03 Окт. 2023

Вие сте тук

Wizz air открива първата си база в Бургас и стартира 16 маршрута

10.06.2021
Снимка: 
Фрапорт

 

Авиокомпанията ще базира 1 нов самолет на летище Бургас

 

 

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air отпразнува днес откриването на първата си база в Бургас и трета в страната. Базата ще бъде сезонна, като авиокомпанията ще базира 1 самолет Airbus A320 на летището в Бургас в периода от юни до септември 2021 г. Със създаването на тази нова база Wizz Air вече предлага общо 16 маршрута от морския град, 10 от които са напълно нови и ще стартират през юни 2021 г. Местата по тях са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или в мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 38.99 лв.**

 

Разширяването на маршрутната мрежа на WIZZ от Бургас ще допринесе за развитието на местния туризъм чрез свързването на черноморския град с тези дестинации и осигуряването на изгодни възможности за пътниците от цяла Европа да летят директно до морския бряг на България, коментират експерти.

 

По време на откриването на базата днес Жужа Пос, главен маркетинг директор на Wizz Air  изрази убеденост, че

това ново разширение на българската ни мрежа с 16 маршрута само от Бургас ще окаже положително въздействие върху икономическото развитие на България и ще подкрепи ръста на туристическата индустрия.

 

Според Франк Кванте, главен изпълнителен директор на Фрапорт България, който също участва в събитието, новата база на Wizz Air е голяма стъпка напред към разширяване на мрежата от летни маршрути на летище Бургас.

 

Wizz Air в България стартира през 2005 г., когато излита първият полет от София до Будапеща. За последните 16 години авиокомпанията е превозила над 19 млн. пътници до и от България. Като част от разширяването на мрежата си, превозвачът продължава да бъде лидер на пазара у нас и да увеличава своите местни операции. Самолетът Airbus  A320, който Wizz Air ще базира на Летище Бургас, ще поддържа експлоатацията на някои от новите 10 маршрути до Дортмунд, Айндховен, Киев, Ливърпул, Познан, Тел Авив, Турку, Гданск, Люблин и Донкастър/Шефилд.

 

Останалите маршрути от Бургас са до Лондон Лутън, Виена, Будапеща, Катовице, Варшава, Вроцлав с. общо 250 000 места в продажба от Бургас през 2021 г

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed