24 Юли 2024

Вие сте тук

В настроение за DiVino.Taste 2022

25.10.2022

Отново е време да се съберем и да уважим възхода на българското вино!


Предстои 11-ото издание на DiVino.Taste от 11 до 13 ноември 2022, в зала 4 на Интер Експо Център София. Организатор е винената медия DiVino.

 

Форумът на българското вино тази година се очертава като един от най-силните, мащабни и интересни в историята му. Под един покрив ще представят вината си 80 български винопроизводители, а това означава възможност да се дегустират над 500 различни вина – една представителна картина на най-качественото и атрактивното от родната ни винарска продукция. На taste.divino.bg може да научите кои са изложителите.

 

DiVino.Taste се проведе за пръв път през 2011 година и за изминалото десетилетие се превърна в най-успешния и голям форум за популяризиране у нас и по света на българското вино и винопроизводство. Принос за успеха имат доста фактори, но вероятно най-важният се корени в едно неизменно правило – на изложението винопроизводителите участват при равни и съвсем семпли условия, така че за тях говорят само и единствено вината им.  

 

Форумът на българското вино дава възможност да се дегустират и дискутират вина от всички български региони, от най-интересните тероари у нас, в най-разнообразни стилове, внимателно направени вина от местни и международни сортове... Зад масите на изложителите застават самите винари и/или собственици, за да представят лично и да разказват за историята и особеностите на всяко вино и за да се вслушват в мнението и реакциите на дегустиращите гости – любители и професионалисти.

 

DiVino.Taste е и удобна професионална платформа за директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьори, търговци, дистрибутори, крайни клиенти. А освен това, за българското винено общество събитието е и място за среща със световни винени експерти.

 

Форумът е полезен и ценен както за посетители – работещи с вино или винолюбители, така и за винопроизводителите. Защото оживеният обмен на впечатления и мнения  ражда нови идеи!

 

Майсторски класове

Предстоящото издание е първото след 2019, в което след две години прекъсване, е планирана богата и силна паралелна програма от майсторски класове – с български и чуждестранни лектори на високо ниво и по най-интересни и горещи теми от света на виното.

 

За всеки от дните на уикенда – 12 ноември, събота и 13 ноември, неделя, са планирани по четири майсторски класа в зала Мусала на Интер Експо Център София. Ето програмата със заглавията и имената на лекторите, а ако последвате всеки линк, ще намерите подробности за майсторския клас и достъп до билети.

 

12 ноември, събота
10:00 - 12:00 Непознатият зехтин. Водещ: Костас Лирис, експерт и сертифициран дегустатор на зехтина
12:15 - 14:15 The Big Orange. Кехлибарената страна на Европа. Водещи: Яна Петкова и Ирина Софранова, винени експерти
14:30 - 16:30 Ренесансът на грузинската лозаро-винарска култура. Водеща: Мака Тарашвили, винен експерт
16:45 - 18:45 Мавруд – многолик и разнообразен. Водещ: Инж. тех. Ламбрин Топузлиев, енолог13 ноември, неделя
10:00 - 12:00 Кава и още – чудодейните испански мехурчета. Водещ: Агнеш Немет, винен експерт
12:15 - 14:15 Леки червени вина: светлото бъдеще на старите балкански сортове. Водещ: Димитър Димов, енолог 
14:30 - 16:30 Отлежали български вина – богатство, което да ценим. Водещ: Петър Илиев, енолог
16:45 - 18:45 Шампанско - всеки ден е празник. Водещ: Юлия Костадинова, винен експерт

 

Екстри

Специално изграденият на DiVino.Taste магазин Casavino дава възможност всеки посетител да се зареди на място с вината, които са събудили интереса му и са му доставили най-голямо удоволствие.

 

За втора поредна година ще може да се ползва удобно мобилно приложение. В него винарските изби, заедно с вината им и номера на щанда, са организирани както по региони и по азбучен ред в рамките на всеки регион, така и само по азбучен ред. Приложението позволява да се водят бележки за всяко вино, да се дават оценки, да се отбелязват на момента любими вина, които накрая са организирани в строен списък със запазени оценки и бележки. Приложението съдържа и карта-схема на изложението!

 

И както повелява традицията DiVino.Taste 2022 предлага привлекателна гурме зона за деликатесни и специални продукти, винени аксесоари и, разбира се, вкусна храна и най-качествено кафе.

 

- - - - -
Поръчайте билети онлайн на Vintageclub.bg!
Билети ще намерите и в Eventim.bg и Bilet,bg, както и на мястото на събитието.

На сайта на изложението taste.divino.bg може да видите кои са изложителите на DiVino.Taste 2022 и вината, които представят. А на фейсбук страницата на DiVino всеки ден представяме участващите винарни.

 

DiVino.Taste: 11-13 ноември 2022
11 ноември, петък: от 14:00 до 16:00 – вход само с покани за професионалисти и медии
11 ноември, петък: от 16:00 до 21:00 – вход с билети или покани
12 ноември, събота: от 11:00 до 20:00 часа – вход с билети или покани
13 ноември, неделя: от 11:00 до 19:00 часа – вход с билети или покани

Къде: Интер Експо Център София, зала 4, централен вход

Качествените български вина и техните създатели ви очакват на DiVino.Taste 2022

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed