25 Апр. 2024

Вие сте тук

Universal Studios ще строи в Пекин най-големия тематичен парк в света

16.09.2015

«Universal Studios» обяви намеренията си да изгради в Китай най-големия тематичен парк в света, съобщи  China Daily. Паркът ще е разположен в едно от предградията на Пекин.

 

Проектът вече е одобрен от китайските власти, а на церемонията по подписването на договора в Ню Йорк присъства заместник-кметът на Пекин Li Shixiang.

 

Паркът, който ще е разположен на площ от 4 млн кв.м. ще отвори врати за посетители след четири години. Обемът на инвестициите е 8 млрд щатски долара.

 

Към днешна дата съществуват 5 тематични парка на «Universal Studios» по цял свят. Два от тях са в САЩ (в Лос Анджелис и Орландо, Флорида), един в японския грд Осака и два в Сингапур. В Пекин ще е шестият, най-голям парк.

 

Във всеки от тях посетителите могат да видят как протичат снимките на филмите, да разгледат декори на известни кинопродукции, да разберат какво се случва зад кадър и да надникнат в кухнята на филмовата индустрия.

 

Към парка ще бъде построен търговски комплекс, както и ваканционен хотел с тематиката на парка. Впоследствие се предвижда изграждането на аквапарк и още пет ваканционни хотела.

 

Паркът ще се отличава с традиционни и модерни елементи на китайската култура, което се очаква да увеличи интереса на чуждестранните посетители.

 

В разработването на атракциите ще участва световноизвестният кинорежисьор, сценарист и продуцент Стивън Спилбърг, което според американската компания е гаранция за успеха на проекта.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed