26 Апр. 2024

Вие сте тук

Turkish Airlines с амбиции за най-добра авиокомпания в света

11.07.2011

Търкиш еърлайнс, която бе определена неотдавна за най-добрата авиокомпания в Европа, се стреми към такава титла и в световен мащаб в близкото бъдеще, заяви директорът на компанията Темел Котил, цитиран от Анадолската агенция.

Котил припомни, че през 2009 и 2010 г. турският национален авиопревозвач бе избран за най-добра авиокомпания в Югоизточна Европа, а през тази година бе определен за най-добра авиокомпания в цяла Европа от базираната в Лондон компания за проучване на въздухоплаването Скайтракс.
"Междувременно заедно с получаването на тези награди, ние бяхме класирани и втори в света в редица категории. Нашата цел е да станем най-добри в света", заяви генералният директор на Търкиш еърлайнс.

През последните шест години авиопревозвачът е увеличил дневният брой на полетите си от 400 на хиляда, а целта на Търкиш еърлайнс е той да нарасне на 2000.

"Растем с по 20 процента на година. Ако поддържаме такъв годишен растеж, вярвам, че ще постигнем целите си в много кратък срок," заяви Котил.
Търкиш еърлайнс е една от най-бързо-развиващите се авиокомпании в света. Годишно авиопревозвачът превозва по 25 милиона пътници, а нетната му печалба през 2010 г. е била 286 милиона турски лири

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed