24 Апр. 2024

Вие сте тук

Turkish Airlines отмениха 87 полета в Истанбул заради времето

01.02.2012

Turkish Airlines е отменила дне  87 полета (41 международни и 46 вътрешни полети) от истанбулското летище Ататюрк заради лошите метеорологични условия, съобщи БТА, позовавайки се на  турския телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк. В цялата страна авиокомпанията е отменила 183 полета.

Много пътници на летище Ататюрк в Истанбул са били принудени да прекарат нощта по седалките в чакалните на летището. Пътниците, пътуващи транзитно през Истанбул, пък били настанени в хотели, информира СиЕнЕн-Тюрк.

В Истанбул заради лошото време днес са били отменени и пътуванията на редица кораби и фериботи.

СиЕнЕн-Тюрк посочва, че движението в Истанбул тази сутрин е било парализирано заради продължаващия снеговалеж. Телевизията коментира, че "снегът е взел за заложник Истанбул" и това е била "най-трудната сутрин" за жителите на мегаполиса. Заради множеството неизчистени пътища жителите на града са били принудени да оставят автомобилите си по пътищата и да опитат да се придвижат пеш до работните си места. Редица пътища са останали блокирани часове наред. В някои квартали сутринта не са се движели и колите на градския транспорт, заради което на практика е станало невъзможно придвижването до работа на много граждани.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed