29 Март 2024

Вие сте тук

TUI закрива още 48 офиса във Великобритания

25.03.2021

Затворените от началото на пандемията стават 214

 

Туристическата компания ТУИ (TUI)  закрива още 48 бюра във Великобритания, след като 166 офиса  бяха затворени през 2020 г. заради пандемията, предаде ВВС. Затварянето ще спести още разходи на компанията с централа в Германия, на която се наложи да използва държавни спасителни средства, за да оцелее в коронакризата.

 

Най-големият туроператор в Обединеното кралство заяви, че ще пренасочи част от служители към други офиси или към дистанционна работа. Съкращенията  миналата година засегнаха близо 900 работни места.

 

Решението е свързано с разрастването на онлайн резервациите за почивка. След затварянето Tui ще има 314 офиса на  най-оживените бизнес улици на Острова. Според компанията мярката е наложителна поради необходимост от намаляване на разходите по време на пандемията и продължаващата несигурност.  

 

Миналия месец компанията обяви, че възнамерява да работи с 80% от нормалния си капацитет това лято, като 2,8 млн туристи вече са резервирали ваканциите си.

 

Приходите на ТУИ  за последните три месеца на 2020 г. са спаднали с 87,8% на годишна база, от 3,86 млрд. евро на 468,1 млн. Евро, припомня ВВС.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed