18 Апр. 2024

Вие сте тук

THExperts участва в дискусия за рекламата в туризма в НБУ

13.01.2017


С дискусионна тема, конкретни въпроси и интересни лектори се проведе събитието за студентите от БП Туризъм и БП ПР на 11 януари 2017г. в НБУ. Идеята на доц. д-р Соня Алексиева, преподавател в курса „Туристическа реклама и ПР”, беше студентите да чуят и мнението на експерти от туризма и да се запознаят с реални казуси от практиката.

 

Над 50 студенти участваха в дискусията, специален гост на която бе главният редактор на TRAVEL&HOSPITALITY EXPERTS Екатерина Геловска.  

 

Модераторът на събитието - доц. Соня Алексиева, преподавател в бакалавърски и магистърски програми по туризъм в НБУ, е член на много научни и обществени организации, редакционни колегии, както и автор на книги,монографии и публикации в сборници и др., учредител, бивш председател и почетен член на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО).

 

След нейното въведение с конкретни казуси в националната и световна рекламна индустрия, дигиталния маркетинг и интегрираните маркетингови комуникации, тя обобщи накратко как определени фактори имат различна значимост в отделните култури и как рекламните агенции използват психологията и особеностите на човешкото поведение, за да накарат потребителите да кажат заветното „да“.

 

 

Екатерина Геловска засегна теми, свързани с манипулациите в туристическите традиционни и онлайн реклами. Кои са основните тънкости, които потребителите пропускат при онлайн покупките, кои са тенденциите в развитието на онлайн комуникациите и как можем да вдъхновим или заблудим с рекламни и ПР кампании клиентите, бяха част от въпросите, които тя постави пред студентите от НБУ въз основа на богатата си журналистическа практика. Нещо повече, г-жа Геловска даде конкретен пример с реализирането на кризисна ПР кампания в  Исландия след случая с изригването на вулкана Ейяфятлайокутл (2010 г.), като посочи плюсовете, минусите и последиците от кампаниите,свързани с популяризирането на туризма в страната. 

 

Студентите от БП Туризъм на Нов българскиуниверситет взеха активно участие в

разговора по темата, по която след това трябвада подготвят и своите писмени работи врамките на курса. Авторите на най-добритекурсови проекти и презентации за семестъра потеми от курса „Туристическа реклама и ПР”, монографии и учебници на доц. д-рСоня Алексиева с личен автограф. По-късно Е.Геловска и С. Алексиева бяха поканени заразговор по темата на лекцията на живо в РадиоСофия – добра реклама, но и още по-ефективен ПР като пример за разнообразните форми наобучение на студентите в НБУ.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed