19 Март 2024

Вие сте тук

Студентка от НБУ стана победител в конкурса за разработка на туристическа тематика

28.05.2019

В навечеиео на 24 май МТИ "Културен туризъм 2019" - Велико Търново, обяви отличията

от Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика

Александра Петрова, бакалавър II курс от БП „Управление на туризма”, департамент „Администрация и управление”,  е тазгодишният победител в традиционния Национален студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика. Отличието й бе присъдено за темата „Екстремен туризъм - 100% адреналин и силни усещания”.

 

Втора награда бе присъдена на  Христина Иванова от ЮЗУ „Неофит Рилски”, бакалавър, IV курс, специалност „Туризъм”, Стопански факултет, за темата „България - туристическа дестинация за деца”.

 

На трето място е Деляна Генова бакалавър III курс, специалност „Туризъм”, катедра „Туризъм“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, избрала да разработи темата „Ролята на интерактивните музеи в туризма”.

 

Всяка година в навечерието на 24 май - Ден на българската просвета и култура, и на славянската писменост, организаторите на МТИ „Културен туризъм ” – Велико Търново,  обявяват наградите от Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика. Събитието се провежда в рамките на единствения специализиран форум за културен туризъм у нас, организиран със съдействието на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Асоциация на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”.  Домакин на форума е Община Велико Търново.

 

Тази година за седми пореден път журито на представи на МТИ „Културен туризъм 2019” във Велико Търново, условията и критериите на конкурса пред студенти и техни преподаватели от цялата страна. Студентите по туризъм, класирани на първо, второ и трето място получават и предметни награди на стойност съответно 500, 300 и 200 лв.

 

В конкурса участваха 20 студенти от шест университета: ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, СУ „Св. Климент Охридски”, ЮЗУ „Неофит Рилски”, Нов български университет и Икономическия университет -Варна. Те представиха авторски разработки по избрана от тях тема, свързана с развитието, състоянието и проблемите на туризма. „Промяната не само в избора на теми, но и в качеството на разработките е видима – участниците избират все по-конкретни теми и анализират все по-реални проблеми от българския и международния туризъм” – сподели председателят на журито проф. Мария Воденска – „Тази година журито наистина беше изключително затруднено в избора на най-добрите студентски работи, защото почти всички участници представиха интересни и нестандартни разработки. Това беше причината да връчим допълнително и две поощрителни награди.”  

 

Журито с председател проф. Мария Воденска, проф. Иван Марков и доц. Соня Алексиева (членове), присъди и две поощрителни награди. Първата получават студентите Ивена Аврамова и Паола Иванова от СУ „Св. Климент Охридски“ (бакалаври IV курс, специалност „Туризъм“, Геолого-географски факултет) за темата „Стогодишният обичай коледен буенек – перспективи за превръщането му в атрактивно туристическо събитие за град Ямбол”. Втората поощрителна награда се връчва на Петя Костова от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов (бакалавър III курс, специалност: „Икономика на туризма“, катедра: „Икономика и управление на туризма“, факултет: „Производствен и търговски бизнес“) за темата „Икономиката на преживяванията и нейното въздействие върху туризма”.

 

Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов” ще връчи наградите и грамотите на победителите в седмото издание на конкурса.  Всички студенти от шестте университета от Велико Търново, София, Свищов, Варна и Благоевград, ще получат грамоти за участието си в конкурса.

 

Представянето на наградените трима студенти и текстовете на разработките им, както тези на поощрителните награди от Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика 2019,  ще бъдат качени, както всяка година, на сайта www.read-travel.eu. Организаторите на конкурса и журито благодарят на всички студенти за участието в конкурса и им пожелават нови успехи!

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed