24 Апр. 2024

Вие сте тук

Starwood Hotels & Resorts ще открие 70-80 хотела през 2011

26.01.2011

Starwood Hotels & Resorts Worldwide съобщи, че до края на 2011 г. планира да добави към колекцията си между 70 и 80 нови хотела. Част от тях ще са новопостроени, а останалите ще бъдат реновирани и включени във веригата съществуващи хотели. През миналата 2010 г. броят на новооткритите хотели на компанията е 72, към които се добавят 96 договора за проекти. Решението е базирано на безпрецедентното повишаване на търсенето на хотели в световен мащаб, подчертават от компанията. 70% от хотелите ще са в Северна Америка, а останалите 30% предимно в Югоизточна Азия.

Близо две трети от новите хотели ще са в луксозния и upper upscale ценови сегмент - St. Regis hotels и Luxury Collection.

Акцентът в програмата на компанията са бързо развиващите се пазари като Китай, Индия, Тайланд и Малайзия. Общо в региона компанията ще отквори 40 нови хотела, като общият брой обекти в него ще достигне 200 до края на годината.

Само в Китай ще бъдат открити половината от всички нови хотели в региона, с което към 2012 г. Портфолиото на компанията ще нарасне до 115 хотела от брандовете Sheraton hotels, Westin hotels и St. Regis hotels.

Предвиждат се и нови хотели в дестинации като Индия, Тайланд и Малайзия, към която интересът в световен мащаб нараства.

Starwood ще прибави към портфолиото си от 247 хотела в Европа, Африка и Близкия Изток още една дузина хотели. Акцентът тук са Лондон и Париж, където компанията ще отвори съответно четири и един нови хотела до края на 2011 г.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed