19 Апр. 2024

Вие сте тук

След почивка в Занзибар – карантина?

09.03.2021

Възможно е след завръщането на туристите от Занзибар  те да бъдат подложени на карантина. Това става ясно от изявление на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов  в Кюстендил.

 

Според експерти, цитирани от Mediapool, пътуването до Африка крият рискове от заразяване с нигерийския щам, срещу който преболедувалите  от коронавирус и ваксинираните е възможно да не са защитени.

 

Пътуванията до Танзания и Мексико са истинска бомба със закъснител, предупреди днес и Дойче веле. Според немски туроператори почивката без тестове, карантира и маски билd абсолютно безотговорнd.  

 

По данни, цитирани от предаването "Репорт Майнц" най-малко един завърнал се от Занзибар е донесъл със себе си опасната южноафриканска мутация на коронавируса. Вече е установено, че той е заразил поне петима души, трима от които са на болнично лечение.

 

В същото време  Институтът "Роберт Кох" регистрира значително увеличение на инфекциите с новите щамове на коронавируса. Повече от 40% от новите зарази в Германия се дължат на британския вариант, уточняват от института.

 

В анализ на Световната организация по туризъм, цитиран днес,  се посочва, че 69 държави в света са въвели ограничения, свързани с коронавируса. Едва пет от тях нямат никакви ограничения за туристите.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed