28 Септ. 2021

Вие сте тук

Singapore Ailines създава дъщерна нискотарифна фирма

31.05.2011

 

 Авиакомпания Singapore Ailines обяви, че възнамерява да създаде нискотарифна авиокомпания за далечни дестинации. Очаква се полетите й да започнат след около година. Засега е известно само, че предстои да бъдат закупени самолети, подходящи за превоз до далечни дестинации.

Новият превозвач ще се конкурира с базираната в съседна Малайзая AirAsia, която има полети до Европа, Далечния и Близкия Изток, Индия, Австралия и Нова Зеландия.

С помощта на новата компания Singapore Airlines се надява да заеме сектора на евтините дълги превози. Полетите в премиум сегмента ще останат приоритет на самата Singapore Airlines, близките дестинации се обслужват от дъщерната й компания Silkair. На пазара на далечните превози авиокомпанията има дял и в още една сингапурска авиокомпания - Tiger Airways.

Очаква се, че появата й на пазара ще стимулира интереса на Европа към азиатските дестинации. В същото време има прогнози, че навлизането на пазара на бъдещата авиокомпания да принуди австралийската Qantas и основният й конкурент за момента AirAsia, базирана в Малайзия да намалят цените на услугите си. Двата авиопревозвача засега доминират пазара на полети в Азия.

„Наблюденията ни над краткотрайните маршрути на полетите в Азия показват, че нискотарифните компании стимулират търсенето“, коментира в официално изявление Го Чун Фонг, изпълнителен директор на SIA. „Надяваме се, че това правило ще се потвърди и при полетите на по-дълго разстояние“, каза още той.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed