28 Март 2024

Вие сте тук

Северна Гърция залага на поклонническия туризъм

13.02.2020

Гърция не е само слънце и море, тя може да предложи на гостите си богата култура, хилядолетна история и религия. Това каза на пресконференция в рамките на Международната туристическа борса Ваканция и СПА 2020, която започна днес, Теодорос Караоглу, заместник-министър на вътрешните работи, отговарящ за регион Македония и Тракия.

 

Поклонническият туризъм е най-новият туристически продукт, който южната ни съседка ще предложи на туристите, обогатявайки възможностите за морски ваканции, пътувания през зимата и шопинг. Православието и делото на светите братя Кирил и Методий са във фокуса на туристическото предлагане. Акцентирам върху християнството, защото по-голяма част от населението в България споделя една и съща религия с нас, поясни заместник-министърът.   Той припомни, че в  Македония и Тракия има 84 манастира, двадесет от които патриаршески и старопигиални, стотици монашески килии и отшелнически пещери.

 

Освен многобройните манастири и църкви е разработен поклоннически маршрут, наречен „По стъпките на Апостол Павел. Маршрутът обхваща десетки обекти в Самотраки, Кавала, Амфиополис и Аполония, Солун, Верия, Атина и Коринт. Други места, посетени от Апостол Павел в Гърция, са островите Хиос, Самом, Кос, Родос и Крит. 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed