26 Апр. 2024

Вие сте тук

Sabre вече е на българския пазар

17.05.2013

Sabre Holdings®, глобалната технологична компания, обслужваща най-голямата световна индустрия – туризма и пътуванията, вече предлага услугите си и в България. Снощи тя бе представена пред медии и водещите туристически агенции.

 

„Чрез едно единствено приложение на мобилните си телефони клиенти от цяла България ще могат да уреждат пътуванията си до която и да е дестинация по света – лесно, бързо, евтино и удобно”, съобщи Дийн Биб, вицепрезидент на Sabre Travel Network за Европа, Близкия Изток и Африка. „Sabre е на четвърто място по транзакции след e-bay, google и facebook – това говори достатъчно за силата на нашата компания. Съобразяваме се с бързото развитие на мобилните технологии и залагаме на приложимост на нашите системи към мобилните устройства, които ползват клиентите, за да могат те да намират каквото им трябва максимално бързо, лесно и удобно.  Благодарение на Sabre мога във всеки един момент чрез мобилния си телефон да организирам пътуването си до произволна географска точка от света, да резервирам място до прозореца в самолета, да ангажирам детска седалка за детето си, да поръчам кола, която да ме вземе от летището и да пристигна в избрания от мен, според изискванията и възможностите ми, хотел. Всичко това само с няколко докосвания на екрана на личния ми телефон”, даде пример за огромните възможности на софтуера вицепрезидентът на компанията.

 

Sabre предлага софтуер на авиокомпании, туристически агенции, корпорации, хотелски вериги, автомобили под наем, железопътен транспорт, круизни линии и туроператорски фирми, чрез четири бизнес направления: Sabre Airline Solutions®, Sabre Hospitality Solutions®, Sabre Travel Network® and Travelocity®  (включително Lastminute.com и Zuji).

 

Иновативната технология на Sabre се използва от над един милиард души по целия свят, за да планират, резервират и достигнат до крайната точка на пътуването си навреме и на добра цена.

 

Базирана в Саутлейк, Тексас /САЩ/, Sabre има около 10 000 служители в 60 страни по целия свят. Грижата за клиентите се осъществява от няколко големи центрове в САЩ, Аржентина, Индия, Филипините, Полша и Уругвай. Sabre е носител на множество престижни награди: най-добър работодател и топ компания в Аржентина, Бразилия, Индия, Мексико, Перу, Полша и САЩ. Sabre е частна собственост на Texas Pacific Group (TPG) и Silver Lake Partners (SLP).

 

Технологията на Sabre

подкрепя и обслужва индустрията 24 часа в денонощието,  обработва  повече от 45 000 транзакции за пътувания всяка секунда на повече от 8000 сървъра. Sabre е сред двигателите на модерната туристическа индустрия. Пионер е на онлайн агенциите, създател е на корпоративни инструменти за резервации, за управление на приходите,  на уеб и мобилни апликации. Всяка година компанията инвестира стотици милиони долари в научни изследвания и развитие.

 

 

Sabre Travel Network®

предоставя технологии за туристическата индустрия.Тя оперира на най-големия световен пазар – туристическия, където свързва потребители и доставчици за туризъм чрез своята глобална дистрибуционна система (GDS). Иновативната технология свързва 370 000 туристически агенции с над 400 авиокомпании, 100 000 хотели, 27 компании за коли под наем, повече от 50 железопътни и 14 круизни линии и други доставчици на продукти за пътувания. Закупените туристически услуги чрез този канал годишно са за повече от $ 100 милиарда.

 

Sabre Airline Solutions®

осигурява технологични решения за авиационната индустрия. Оперира с най-големия софтуер (SaaS) за резервации и операции, използван от близо 400 авиокомпании и над 100 летища по света. Повече от 500 милиона пътници пътуват всяка година, ползвайки технологията на Sabre.

 

Sabre Hospitality Solutions®

осигурява софтуер за резервации и управление на хотели, маркетинг и дистрибуция, интернет и онлайн решения, които се ползват от над 18 000 хотела по целия свят. Тази технология генерира повече от $ 5.85 милиарда годишни приходи за своите клиенти.

 

GetThere®

е запазена марка на Sabre Travel Network®. Нейните иновативни онлайн и мобилни инструменти за резервации са на разположение на 15 езика в над 85 страни и се използват от хиляди компании, включително повечето корпорации от Fortune 200. Всяка година милиони бизнес пътници използват GetThere да поръчат и управляват своите бизнес пътувания и срещи. GetThere е най-големият световен онлайн корпоративен доставчик на пътувания, „отговорен” за 9,5 милиарда щ.д., харчени годишно за бизнес пътувания.

 

В България

Sabreнавлезе в началото на тази година. Вече премина започна обучението на травел-агентите на първите двама клиенти. Това са две от най-големите туристически агенции, заемащи сериозни позиции на пазара в България. Те са пилотните агенции, които проправят пътя за развитието и усъвършенстването на предлаганите продукти на Sabre, в съответствие с локалните изисквания.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed