29 Март 2024

Вие сте тук

Руските чартъри до България тръгват на 28 юни

19.06.2021

Чартърите от Русия към българските курорти търгват на 28 юни, след като Оперативният щаб към правителството на Русия разреши снощи полетите до България и още няколко държави. Това съобщиха руските медии, цитирайки вицепремиера Татяна Голикова, която оглавява щаба.

 

Важно е, че се разрешават полетите не само от Москва, но и от останалите региони до летищата във Варна и Бургас, уточни Голикова. Според нея руските власти подготвят необходимите документи за стартиране на сезона.Планираните полети са от Москва, Санкт Петербург, Екатеринбург, Уфа, Казан и Самара.

 

Според предварителните заявки през юни трябваше да бъдат осъществени над 100 полета до летищата Бургас и Варна. За юли общият брой полети е над три пъти повече, но засега не е ясно колко от тях ще бъдат осъществени.

 

Една седмица по-рано, още  на 22 юни тръгват полетите за Турция.

 

Открива се сезонът на чартърите и до Гърция, като полети ще има предимно до островите,  както и до Кипър, Италия и Хърватия.

 

Оперативният щаб взима решенията си всеки три седмици, в зависимост от епидемичната обстановка в Русия и приемащите държави.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed