09 Авг. 2022

Вие сте тук

Rezidor получи награда за екоинициатива

07.03.2013

Хотелската групировка бе удостоена с наградата за най-добри практики за 2013 г. от Клуба на туристическата индустрия в Германия за инициативата си за намаляване на консумацията на енергия под името „Мисли за планетата“. Компанията, която разполага над 430 хотела с 95 хил. стаи в 70 държави, бе класирана на първо място за иновативната си инициатива, която рефлектира върху икономиката, екологията и социалната отговорност.

 

Благодарение на амбициозната програма хотелите от компанията са намалили енергопотреблението с 25%. Това е постигнато, благодарение на въвеждане на енергоспестяващи осветителни уреди, оборудване в кухнята и подобярване на управлението на системите в цялата сграда.

 

Наградата се присъжда на компании в областта на туризма и хотелиерството, чиито постижения ги открояват от конкуренцията чрез внедряване на успешни продукти и процеси.

 

33 експерти са участвали в селекцията на кандидатите. Наградата бе връчена в навечерието на международната туристическа борса ITB Berlin, съобщават от компанията.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed