20 Апр. 2024

Вие сте тук

Ресторанти и туристически обекти в Хърватия и Румъния са включени в най-новите пътеводители на Мишлен

04.03.2019

Още два ресторанта са получили звезда Мишлен в Хърватия, с което броят на заведенията за хранене, получили престижната оценка, става общо пет, съобщи агенция Хина.


В кулинарния пътеводител на Мишлен за 2019 г. са добавени ресторантите "Ноел" в Загреб и "Драга ди Ловран" в северния крайбрежен град Ловран, уточни агенцията.


В Хърватия за първи път звезда Мишлен спечели ресторант "Монте" в Ровин през 2017-а, а година по-късно признание за качеството на храната, готварски умения и креативност бе отдадено и на ресторантите "Пелегрини" в Шибеник и "360Вр" в Дубровник.
В допълнение към тези ресторанти миналата година инспекторите на Мишлен стигнаха до извода, че над 50 ресторанта в страната заслужават специалните им препоръки.


Тези оценки показват потенциала на хърватската гастрономия, която е обогатена от многобройни влияния: средиземноморски вкусове от Далмация, италианско влияние в Истрия и славянски вкусове от Загреб до Славония, посочва Хина.


Румънската телевизия Про ТеВе отбелязва, че в страната няма нито един ресторант, получил звезда Мишлен, но за сметка на това няколко туристически дестинации са включени в Зеления пътеводител на Мишлен. В карта на местата, които си заслужават да бъдат посетени, авторите на пътеводителя са включили солната мина в Турда, националния парк Ретезат и долината на Марамуреш.
Зеленият пътеводител на Мишлен е сред най-популярните наръчници за пътуване. Съдържа над 500 страници и се продава в един милион екземпляра в 38 държави, отбелязва Про ТеВел

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed