25 Апр. 2024

Вие сте тук

Редица нарушения на плаж „Черноморец-централен“

01.07.2022

 

Ползване без правно основание на плаж „Черноморец-централен“, укриване на обороти и съхранение на алкохолни напитки без български акцизни бандероли, са сред нарушенията, установени по време на съвместна проверка на Министерството на туризма, Отдел “Икономическа полиция” в Главна дирекция “Национална полиция” и Главна дирекция "Фискален контрол" на Национална агенция за приходите, съобщи пресцентърът на Министеството на туризма.

 

Според проверката, плажната ивица се ползва без правно основание и се събират такси за плажни принадлежности  без разрешение.

 

На същия плаж две заведения извършват незаконна търговска дейност, като се съхраняват алкохолни напитки без български акцизни бандероли.

 

Проверките по морските плажове се извършват всяка година. Освен редовни ще има и извънредни проверки на плажните ивици. Те ще обхващат всички морски плажове, а тези, на които са установявани чести нарушения, ще бъдат под специален мониторинг от страна на министерството. Специално внимание ще бъде обърнато и на цените на плажните принадлежности, които също подлежат на контрол.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed