20 Апр. 2024

Вие сте тук

Ранен старт на сезона и полети до нови дестинации очакват на Летище Бургас

31.01.2023

 

През 2023 г. се очакват нови директни полети – от Познан (Полша), Каунас (Литва) и Дъблин (Ирландия) от Ryanair, от Рига (Латвия) от airBaltic и от Шчечин (Полша) от European Air Charter.  Това съобщиха от концесионера на летището „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“.

 

Летище Бургас е готово за ранен старт на Лято 2023 още от края март, очаквайки да обслужи редовни и чартърни полети от/до 10 дестинации от 6 държави още в началото на сезона.

 

През 2022 г. Летище Бургас отбеляза  значителен ръст от 72% на пътниците спрямо 2021 г., като общият брой на обслужените пътници е 1,63 милиона.

 

Бяха обслужени 12 293 полета, от които 5489 редовни и 5169 чартърни, като бяха изпълнени полетни програми на 50 авиокомпании до 85 дестинации.

 

Ръстът е постигнат, въпреки липсата на полети от Руската Федерация, Украйна и Беларус, които бяха сред основните пазари за морския аеропорт преди военния конфликт на украинска територия, започнал в началото на миналата година. В същото време 6 нови авиокомпании изпълниха полети от и до Летище Бургас и 2 нови маршрута  – Анталия, Турция и Жельона Гора, Полша.

 

В труден за световната авиационна индустрия, когато на много летища в Европа и света се забавяха, отлагаха и отменяха полети, Летище Бургас беше сред малкото в Европа, които успяха да работят безпроблемно през изминалия летен сезон. Като основна причина се посочват силните кампании за подбор на кадри и работодателската марка на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, известна с атрактивните си и безопасни условия на труд, както и с факта, че е една от малкото компании в авиационния сектор в Европа и света, които не съкратиха свои служители, по време на пандемията от COVID-19, посочват още от летището.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed