26 Апр. 2024

Вие сте тук

Qatar Airways с полети до София от септември

17.08.2011

След като  националният превозвач на Катар "Катар еъруейс" (Qatar Airways) отвори директна линия между Доха и Букурещ през януари, сега авиокомпанията започва да лети и до София, съобщиха от авиопревозвача. 

Самолетите на една от най-добрите авиокомпании в света ще летят четири пъти седмично между София до Доха, като полетите са  в понеделник, сряда, петък и събота. Предвидена е и междинна спирка в Букурещ.

Полетите до Доха дават възможност за връзка до над 100 дестинации в цял свят и най-вече до Близкия изток и Азиатско-тихоокеанския регион, съобщиха от компанията. Линията Доха - София ще се обслужва от Airbus 320. Ще се предлагат билети в бизнес и икономична класа. Най-ниската цена за еднопосочен полет от средата на септември е 608 евро, показва справка в сайта на компанията.

Предлагат се промоции за двупосочни билети от София до Сингапур, Пекин, Малдивите, Сейшелските острови, Дубай, Шанхай, Делхи и други. Преференциалните цени важат при купуването на билети до 31 август и за полети от 14 септември 2011 г. до 31 март 2012 г. Повече информация за промоциите има на сайта на компанията qatarairways.com.

Като част от по-сериозното си навлизане в Европа "Катар еъруейс" вече лети до Брюксел, Щутгарт, Будапеща, Венеция, а през октомври започва полети до Осло.

В момента националният превозвач на Катар лети до над 100 дестинации в Европа, Близкия изток, Африка, Азия, Северна и Южна Америка. До 2013 г. авиокомпанията планира да изпълнява директни полети до повече от 120 точки в света и да оперира с над 120 самолета.

Катарските авиолинии са създадени през 1994 г. като регионален превозвач. По-късно започват да се развиват като международен превозвач, който предлага висококачествени услуги най-вече за пътувания по бизнес и за почивка. Половината от компанията е собственост на държавата Катар, а останалите 50% - на частни инвеститори. Превозвачът е сред седемте в света, които са категоризирани като 5-звездни от компанията за изследване на качеството Skytrax. Авиокомпанията е печелила многократно награди за обслужване на пътниците, а бизнес лаунджът й в Доха се смята за един от най-комфортните в света.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed