18 Апр. 2024

Вие сте тук

Puratos България: българинът намалява консумацията на хляб

14.06.2012

Българският потребител купува хляб всеки ден или веднъж на два дни, като все по-често се спира на пакетиран хляб. Това показват данни на проучване на най-големият доставчик на суровини за хлебопроизводство у нас - Puratos България, представени от изпълнителния директор на компанията Ростислава Павлова. Тя представи данни за тенденциите в консумацията на хляб у нас, акцентирайки върху модела за успешен бизнес с фокус върху изискванията на крайния клиент и предлагане на решения по мярка за индустриалните производители, които са съобразени с хранителните навици на българския потребител.

 

Най-продаван в България е хлябът тип Добруджа, следван от белия хляб. По последни данни основен критерий при покупката е цената, като е интересно, че няма регистриран повишен интерес към хляба по БДС.

 

Отличаваща тенденция има при опаковката - 85% от хляба в България вече е пакетиран и нарязан. Като цяло консумацията на хляб намалява поради промяна в хранителните навици на българите, което се случва под влиянието на чужди култури при хората, които пътуват.

 

Компанията, която отбелязва 20 години на българския пазар, инвестира в партньорите си чрез обучения, демонстрации и дегустации, технически семинари и събития. Добавена стойност за бизнеса на партньорите е специалният автобус Sensobus, който е напълно оборудвана мобилна лаборатория. Sensobus обикаля по график в страните, в които е представен Puratos в Европа, и през него минават над 300 потребители на ден. Тази подвижна лаборатория е в помощ на производителите и търговците да отговорят по най-добрия начин на изискванията на клиентите си спрямо региона. В него се провежда анализ на вкусовите възприятия за даден продукт като визия, ухание и усещане на допир. Компанията ще съдейства за първото посещение на специалния автобус у нас през 2013 година.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed