29 Март 2024

Вие сте тук

Полицейски участъци в Лондон стават луксозни хотели

08.03.2021

Бивши полицейски участъци и съдилища в Лондон се превръщат в луксозни хотели, съобщи изданието costar.com, специализирано в анализи и проучвания на луксозни имоти в САЩ, Канада и Великобритания.

 

През последните 10 години Лондонската полиция и съдилищата са спечелили от продажби на имотите си около 1 милиард британски лири (1,4 милиарда долара), като голяма част от сградите са превърнати в хотели.

 

Много от сградите, променили предназначението си, са строени по време на архитектурния разцвет на викторианска Англия и са обявени за исторически. Голяма част от помещенията не могат да бъдат реконструирани, трябва да бъдат запазени в автентичния си вид и не са подходящи за съвременната полиция.

 

За сметка на това те притежават богата история,  впечатляващ интериор, посрещали са прочути личности и могат да създадат допълнително преживяване на гостите си.

 

Едни от най-известните сгради в британската столица, променили предназначението си, са полицейското управление Bow Street и магистратски съд, отворен в Ковънт Гардън през 1881 г. Полицейското управление е първият професионален полицейски участък в Лондон, а сградата на съда нашумя в миналото с процеса за екстрадиране в Испания на бившия чилийски президент Аугусто Пиночет.

 

През октомври 2016 г.  сградата на Bow Street е продадена на катарската инвестиционна компания Business Trading Co. за 65 милиона паунда (90,3 милиона щатски долара), за да разработят хотел NoMad с капацитет 100 стаи. Хотелът предстои да отвори врати по-късно тази година.

 

Хотелът ще се управлява от Sydell Group, менажираща хотели The Ned и The Line. Сградата включва и музей, разказващ историята на сградата. Ресторантът Side Hustle ще заеме пространството на някогашния централен вход на полицейското управление. Барът ще е в бивш склад за въглища, отоплявали както полицаи, така и затворници.

 

Бившият магистратски съд заедно с прилежащия полицейски участък на Tower Bridge Magistrates ’Court & Police Station, в близост до кметството и Tower Bridge пък е превърнат в хотел Dixon, част от колекцията на Marriott International.

 

Купен от Dominvs Group през май 2014 г. за 15,5 милиона паунда (21,5 милиона долара), хотелът със 193 стаи и осем етажа е открит през декември 2018 г. Сградата е проектирана през 1905 г. от Джон Диксън Бътлър, геодезист в лондонската полиция. Архитектурният му стил може да бъде разпознат в около 30 полицейски участъка и съдебни сгради в Лондон. Барът на съдебната зала на хотела и днес е запазил издигнатата дъбова пейка и някои други атрибути на съдебния интериор.

 

Бившето полицейско управление на Ууд Стрийт, сграда от 1966 г. в близост до лондонското Сити, беше продадена в края на 2019 г. на базираната в Хонг Конг Magnificent Hotel Investments за 40 милиона паунда (55,5 милиона долара). Хотелът ще разполага с 261 стаи. Архитектурната фирма Dexter Moran Associates планира двуетажно допълнение, което ще бъде в стила на оригинала.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed