Легендарният парижки хотел Plaza Athénée, част от веригата Dorchester Collection, е подготвил сладки изненади за стотния си юбилей, съобщиха от хотела.
Виртуозът-сладкар Кристоф Мишалак, на когото се възхищават не само любителите на сладки изкушения, но и строгите кулинарни критици, е подготвил нов шедьовър – коледно яйце. Заедно с главния сладкар на хотела Жан Мари Иблот той създаде яйце във формата на нощна лампа в стил Ар-деко. Лампи със същата форма и цвят могат да се намерят в луксозните стаи и апартаменти на хотела.
Яйцето с цвят на пръскана слонова кост е издигнато върху подставка от три развълнувани кръга горчив шоколад, а вътре са скрити шоколадови чудеса. Абажур от бял шоколад, оцветен във фирмения ален цвят на Plaza Athénée, завършва произведението.
Серията на десерта е лимитирана, а цената на десерта е 115 евро, уточняват от хотела.