16 Апр. 2024

Вие сте тук

Нови въздушни линии ще водят полски туристи в България

07.03.2023
Снимка: 
Министерство на туризма

 

На 27 март 2023 г. стартират самолетна връзка между полския град Вроцлав и София. Полетите ще се осъществяват всеки петък и понеделник. С откриването на новата линия жителите на Вроцлав и Долна Силезия, които традиционно пътуват за лятна почивка в България, ще имат възможността да пътуват за уикенд посещения до българската столица. 

 

Новият въздушен маршрут бе промотиран по време на среща-презентация, организирана от Министерството на туризма и Столична община с представители на полски туроператори, туристически агенти, медии и представители на властта. Събитието бе в рамките Международния панаир за туризъм и свободното време, който се състоя между 3 и 5 март 2023 г. в гр. Вроцлав, Полша, съобщи пресцентърът на министерството.

 

Присъстващите бяха запознати с възможностите за туризъм и отдих на територията на Община София, както и с преимуществата на България като целогодишна туристическа дестинация. 

 

Председателят на УС на летище “Николай Коперник” във Вроцлав  Дариуш Куш подчерта уникалната възможност, която се открива както за уикенд пътувания до София, така и за обиколни турове на полските граждани в България.  Той посочи, че летище Вроцлав е готово да подкрепи инициативи за представяне на дестинация София на територията на град Вроцлав и войводство Долна Силезия, както и тяхното представяне в България.

 

Ryanair ще открие това лято две нови линии до морската ни столица Варна, съобщи Алиция Вуйчик-Голембиовска, регионален мениджър за Централна и Източна Европа и Балтийските страни на авиокомпанията.

 

Туристическото аташе на България в Полша Николай Костов представи България като целогодишна туристическа дестинация. Полша е един от основните водещи пазари за входящ  туризъм за България През миналата година до страната ни с цел туризъм са пътували над 353 000 полски граждани.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed