29 Март 2024

Вие сте тук

Над 40 участници на българския щанд на ITB–Берлин 2019

06.03.2019
Снимка: 
Министерство на туризма

Повече от 40 участници от България са представени на българския щанд на Международното туристическо изложение ITB–Берлин 2019.

 

Германия традиционно е важен пазар за България, но в навечерието на борсата германски експерти и туроператори бяха скептични по отношение на предстоящия летен сезон с прогнозите, че по-малко германци ще пътуват тази година в чужбина.

 

Присъствието ни на най-голямото туристическо изложение в света е от голямо значение за представянето на България като целогодишна дестинация, коментира Министърът на туризма Николина Ангелкова, след като откри българския щанд. Тя изтъкна значението на германския пазар сред генериращите за входящ туризъм у нас и подчерта активния диалог на министерството с водещи туроператори и инвеститори във Федералната република.

 

България участва в авторитетната берлинска борса с национален щанд от 413 кв. м, като броят на участниците освен Министерството на туризма надхвърля 40. В най-престижното събитие за туристическата индустрия ще се представят общо над 10 000 съизложители, 110 000 професионалисти от над 180 страни и се очакват около 160 000 посетители и публика. Изложението е водеща B2B платформа за всички туристически изложения в международен план.

 

Гости от висок ранг посетиха българския национален щанд минути след откриването му на Международното туристическо изложение ITB–Берлин 2019. Сред официалните лица бяха кметът на Берлин Михаел Мюлер, Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН, Глория Гевара, председател и главен изпълнителен директор на Световния съвет за пътувания и туризъм, и др.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed