25 Апр. 2024

Вие сте тук

Над 150 кг храни са бракувани през летния сезон от БАБХ по Черноморието

26.09.2022

 

3 обекта са затворени

 

Три обекта на българското Черноморие са били напълно затворени, а на близо 180 са издадени предписания заради лоша хигиена, обекти без регистрация по Закона за храните, неспазване на изискванията относно етикетиране на храни, храни с изтекъл срок на годност, несъответствия по сграден фонд и други.

 

135 кг храни от животински произход са били бракувани поради липса на етикети или с изтекъл срок на годност по време на летните проверки на БАБХ. Към тях се добавят и 37 кг храни от неживотински произход, съобщиха от Агенцията.

 

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е извършила общо 1736 засилени проверки в периода между 1 юни и 15 септември т.г. Проверявани са обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти,  заведения за обществено хранене, включително в хотелски комплекси и обекти „ол инклузив“ на териториите на Варна, Бургас и Добрич.

 

Обектите са проверявани и дали са осигурени подходящи условия за измиване и дезинфекция на работния инвентар, подходящо работно облекло и лични предпазни средства. В заведенията за обществено хранене е извършвана проверка дали работещите притежават редовно заверени лични здравни книжки.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed