02 Окт. 2023

Вие сте тук

Министерството на туризма не задължава бизнеса да се ваксинира

14.06.2021

А подкрепя усилията за осигуряване на безопасност за служителите и гостите

 

Министерството на туризма никога не е поставяло пред работодателите в бизнеса изискване или условието задължително да ваксинират своя персонал, както и да оказват какъвто и да било натиск в тази посока. Това се посочва в позиция на министерството във връзка с тълкувания на инициативата за поставяне върху туристически обекти на стикери „100% ваксинирани“, издавани от Министерството на здравеопазването.

 

„В същото време Министерството на туризма насърчава усилията на всички представители на туристическия бизнес, които подхождат с грижа за здравето на своя персонал и на своите клиенти, които ползват туристическа услуга, за да осигурят безопасна ваканция и да утвърдят името на България като сигурна дестинация“, се посочва в позицията.

 

От министерството припомнят, че при избора си на дестинация туристите вземат под внимание два показателя:

  • ниво на заболеваемостта и
  • ниво на ваксинирани в страната.

 

Министерството на туризма продължава солидарно да подкрепя усилията на Министерството на здравеопазването, ясно и последователно, следвайки политиката на България и кабинета, както и утвърждавайки световните практики в стремежа да бъде сложен край на пандемията с COVID-19, подчертава в заключение министерството.

 

Миналата седмица курортът Албена получи първия стикер „100% ваксинирани“ , който ще се предоставя от Министерството на здравеопазването на хотели и заведения, осигурили ваксиниране на всичките си служители.

 

От БХРА определиха мярката като дискриминационна.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed