26 Апр. 2024

Вие сте тук

Кой е българският пица-шампион?

10.10.2022
Снимка: 
Интер Експо Център

 

Пламен Мичев ще представлява страната ни на световното в Парма през 2023г.

 

Три дни на луда пица-надпревара ни предложиха 5-ят Международен пица шампионат и квалификациите за Световното по пица в Парма през 2023 г. Двете пица-събития на годината бяха част от умопомрачителната съпътстващата програма на Международни хранителни изложения: Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд&Дринк и Салон на виното в Интер Експо Център от 5 до 8 октомври, научи THExperts от пресцентъра на изложенията.

 

През първите два дни най-добрите от най-добрите се съревновавах в пет категории: „Пица Класика“, „Пица Наполетана“, „Пица Романа“, „Пица Креативна“ и „Акробатика“. Българинът Пламен Мичев зае първото място в „Пица Класика“ и второ в „Пица Креативна“, където бе победен от Бранко Григоров. Най-добър в „Пица Наполетана“ бе Антонио Чиовеану. С две златни отличия, за „Пица Романа“ и „Акробатика“, се окичи Руфат Шабани.

 

И най-добрият се казва...

Призът за „Най-добър пицар на България, Селекция 2022“ отиде в ръцете на Пламен Мичев. Ето как се случи това.

 

В третия ден професионалното жури имаше нелеката задача да определи, кой ще бъде майсторът, който ще представя България на Световното по пица в Парма през 2023г. След оспорвана битка, бе решено: в Парма – домът на Пармиджано Реджано и шунката Прошуто ди Парма, пица-вълшебствата си ще твори Пламен Минчев. Второ място в класирането бе отредено на съименника му – Пламен Баев. С бронз бе награден Иван Коев.

 

Класиране по места:

 

„Пица Класика“

 

  1. Пламен Мичев
  2. Пламен Баев
  3. Хисен Таири

 

„Пица Наполетана“

 

  1. Антонио Чиовеану
  2. Деянчо Траянов
  3. Наум Михайлов
Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed