23 Апр. 2024

Вие сте тук

Jumeirah ще менажира хотел в Рим

07.12.2011

Jumeirah Group подписа договор за мениджмънт на петзвездния Grand Hotel Via Veneto в Рим, съобщиха от компанията. Групировката ще поеме управлението на хотела, който ще се нарича Jumeirah Grand Hotel Via Veneto, в началото на 2012 година.


Разположен в центъра на Рим на Виа Венето, хотелът разполага със 122 стаи и апартамента, 2 ресторанта висока кухня, тераiа на покрива и СПА център Aqva City. Интериорът е с дървени ръчно изработени мебели, полилеи от муранско стъкло, направени по поръчка от венецианските майстори, подова настилка от черен гранит и стълбище от бял травертин.


Хотелът разполага с обширна колекция  живописни платна и литографии на Пикасо, Миро, Несполо, Дали, Бури, Гутузо и Де Кирико. Тук се пази картата на Рим, създадена от архитекта и топографа Джовани Батиста Ноли през 1748 година.


Просторните стаи са оборудвани с мраморни бани, в които гостите ще намерят хотелска козметика на Bulgari, плазмени телевизори и безплатен достъп до високоскоростен интернет. От повечето стаи се разкрива гледка към античната Порта Пинчиана и градините на вила Боргезе.


Най-луксозният апартамент е Royal Suite. Тук на площ 500 кв.м са разположени 2 спални, дневна зона, 3 бани, облицовани с карарски мрамор, собствен хамам и тераса с площ над 270 кв.м с изход към хидромасажна вана на открито.


Jumeirah Grand Hotel Via Veneto е петият проект на Jumeirah Group в Европа след три хотела в Лондон и един във Франкфурт. През пролетта на 2012 година компанията планира да отвори хотел Jumeirah Port Soller Hotel & Spa на испанския остров Майорка.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed