20 Апр. 2024

Вие сте тук

Iberia със 17-та акция на протеста

27.04.2012

Испанската авиокомпания Иберия (Iberia) отмени 122 полета за днес, включително международни, предаде ИТАР-ТАСС. Причината за отмяната на полетите е поредна стачка на пилотите.

 

Това е 17-тата поред акция от протеста и пета в рамките на новата стачна вълна, която се провежда всеки понеделник и всеки петък (от 9-ти април до 20 юли включително). Профсъюзите протестират срещу създаването на нискотарифния филиал Иберия експрес (Iberia Express), започнал полети на 25 март, чиито първи маршрути са до Палма де Майорка, Аликанте, Малага и Севиля.

 

По думите на главния изпълнителен директор на авиопревозвача Луис Гайего до края на годината компанията ще обслужва 20 маршрута, включително международни. Ръководството е на мнение, че нискотарифният авиопревозвач ще позволи на компанията всяка година да икономисва по 100 милиона евро.

 

Профсъюзите пък възразавят,  че това ще доведе до съкращаване на работни места. Заради спирането на работата при всеки протест Иберия трябва да отменя около една трета от полетите си и губи по 3 милиона евро. Информацията за отменените полети се обявява предварително на сайта на компанията и се разпространява из социалните мрежи.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed