28 Апр. 2024

Вие сте тук

HOP! – новата бюджетна авиокомпания на Европа

02.02.2013

Една от най-големите европейски авиокомпания Air France - KLM  съобщи, че създава нов превозвач HOP!, който ще работи в нишата на хибридните лоукост компании. Първият полет ще е на 31 март.

 

Новият нискотарифен превозвач се създава на базата на три регионални авиокомпании,  собственост на Air France  - Brit Air, Regional and Airlinair.

 

Новата авиокомпания ще поеме вътрешните полети във Франция, както и международните полети, които се изпълняват от летище Орли. Освен това ще извършва и някои от полетите на авиокомпанията-майка.

 

Идеята е HOP! Да се превърне в най-големия превозвач в този сегмент в Европа, коментира Air France  в съобщение до медиите.

 

Името HOP! подсказва, че авиокомпанията ще предоставя бърза връзка между различните региони във Франция и Европа, като предлага конкурентни оферти и бързо се адаптира към промените на пазара както по отношение на бизнес, така и на ваканционните пътувания.

 

Новата авиокомпания ще оперира на кратки и средни разстояния. Тя ще осъществява 530 полета дневно до 136 дестинации. Авиопревозвачът разполага с флота от 98 самолета от 48 до 100 места. Пътниците на новата авиокомпания ще могат да си закупят еднопосочен билет за  55 евро с включени летищни такси. Най-евтините тарифи обаче не предвиждат безплатен превоз на багаж, промени в билета и начисляване на мили за често пътуващи пътници.  

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed