19 Апр. 2024

Вие сте тук

Grand Hyatt New York – реновирането на века

15.03.2012

Над 130 млн долара струва обновяването на хотела

 

Легендарният хотел Grand Hyatt New York отново отвори врати след мащабна и невероятно скъпа реконструкция, която струва на собствениците 130 млн долара, съобщиха от хотела.

Реновирането на хотела, разположен в центъра на Манхатън, включва 1306 стаи и апартаманти, лобито, ресторанта New York Central и конферентните зали. Проектът е част от общия план за реконструкция на района Grand Central, в който се намира хотелът.

За пръв път хотелът отвори врати през 1919 г под името The Commodore, а през 1980 става част от веригата Hyatt. През близо едновековната си история хотелът е приемал много високопоставени лица и влиятелни гости. Сега известни художници и дизайнери вдъхват нов живот на историческата сграда.

Гостите се впечатляват още щом прекрачат прага на хотела, където в лобито ги посрещат мраморни скулптури «Авилда» и «Хлоя» на известния испански скулптор Жом Пленс. Идеята е да се пресъздаде духът на Истър Айлънд, където някога нюйоркчани се разхождали сред многобройни скулптури. Скулпторът Жом Пленс е известен със своите монументални проекти в нюйоркския Madison Square Park, в Millennium Park в Чикаго и парка на скулптурите в Йоркшир, Великобритания.

 

В обзавеждането на стаите е използвано скъпо дърво, килими, ярко осветление, които допринасят за създаването на изискана и елегантна обстановка. Хотелът разполага с 20 ВИП апартамента , част от които са с класическа мебелировка, а други – модерна. Неразделна част от обзавеждането са творби на различни художници.


В четири от апартаментите от категорията резиденс е залегнала концепцията «pied-a-terre» - възпроизвеждане на обстановката на извънградска къща.

Гордост на хотела е собствената му оранжерия, както и терасата, от която се открива невероятна гледка към Манхатън.

Особено внимание е отделено на конферентния блок с площ 5 116 кв. м, в който има както малки зали за семинари и конференции, така и просторни банкетни зали.


Ресторантът New York Central включва лаундж зона, ресторант и винена галерия, в която се използват модерни технологии за съхраняване на виното.

Шефът Кристиян Рагано идва от прочутия ресторант NoMI , който се намира в друг хотел от веригата в Чикаго. Менюто е вдъхновено от вкусовете на Западна Европа. Ресторантът има и пейстри шеф, който привнася вкуса на френските печива.

 

Повече снимки можете да намерита на нашата Фейсбук страница http://www.facebook.com/thexperts.bg

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed