23 Апр. 2024

Вие сте тук

Go2Balkans събира туроператори от 10 страни

19.11.2014

Туроператори от десет държави ще участват в Go2Balkans – първия b2b туристически форум за страните от Балканския регион. Това съобщиха днес пред журналисти представители на консорциума, който е инициатор на проявата.

 

Първият по рода си форум у нас ще се проведе на 26 ноември в Интер Експо Център в София. Той ще бъде открит от министъра на туризма Николина Ангелкова, съобщи Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), чиито членове учредяват консорциума.

 

Идеята е да се привлече повече внимание към Балканите и да излезем на международните туристически пазари с общи продукти, каза той. В събитието ще участват  представители на Министерството на туризма на България,  на Агенцията по туризъм на Македония, на Туристическата организация на Белград, туристически асоциации, общини и туристически центрове, хотели, културни институции и пр.

 

Има български туроператори, които вече предлагат комбинирани турове съвместно с партньори от други балкански страни. Целта е да се удължи престоят им в България и да се възползваме пълноценно от предимствата, които предлагат Балканите като цяло. Факт е, че засега страната ни е непозната територия за туристите, които познават предимно възможностите й за морска почивка през лятото. Трябва да привлечем туристи с културни забележителности, обиколни маршрути и зимен туризъм, каза Калин Драганов, представител на консорциума.

 

Вече са заявили участие над 100 участници от България, Македония, Сърбия, Гърция, Румъния, Германия, Великобритания, Мароко и Индия.

 

В продължение на целия ден те ще имат възможност да проведат двустранни бизнес срещи, да направят презентации и да проведат разговори. Отсега е ясно, че един ден ще е недостатъчен, така че догодина планираме проявите в рамките на два дни.

 

Събитието се финансира със средства на консорциума и за провеждането му не са използвани държавни средства,  стана ясно на срещата.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed