28 Март 2024

Вие сте тук

Германия може да забрани на гражданите си да пътуват в чужбина за Великден

25.03.2021

Германците, известни като „турист номер 1“ в света, могат да бъдат лишени от възможността да почиват в любимите си курорти, ако федералното правителство въведе забрана за пътувания в чужбина. Това съобщи вестник Die Welt, цитирайки  Улрика Демер, заместник-прес секретар на правителството. Мярката може да бъде наложена за великденските празници.

 

Ако забраната бъде въведена, гражданите на Германия ще се лишат от възможността да пътуват до любимите си места за почивка, например Майорка.

 

Подкрепа за подобна забрана изрази и министър- председателят на Бавария Маркус Зьодер. Трудно е да се приеме, че в самата Германия хората не могат да си наемат къща или апартамент за семейната си почивка, но могат да си позволят дълга ваканция на Майорка, каза той. Политикът подкрепи задължителното тестиране за корона вирус на всички пътници, влизащи в Германия. Според него би било неправилно да се разрешат пътуванията без каквито и да било ограничения.

 

По-рано Ангела Меркел се изказа против така наречената безконтактна почивка, когато едно семейство може да замине някъде за Великден, но да избягва контактите с други летовници. Подобен вариант бяха предложили няколко германски региона.

 

Властите на Германия одобриха и задължително тестиране при влизане в страната на всички, които нямат негативен тест най-много 48 часа преди пристигането. Остава и забраната за вътрешния туризъм.  

 

Наскоро Институтът Роберт Кох извади испанския остров Майорка от списъка на регионите с повишен риск от заразяване с коронавирус. А това означава, че германските туристи вече няма да спазват 10-дневна карантина след завръщането си от там. Веднага след това е отбелязан бум на резервациите за острова.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed