24 Апр. 2024

Вие сте тук

Франция разхлабва ограниченията за пътуване в чужбина

11.03.2021

Франция  намалява някои ограничения, свързани с COVID-19 за международни пътувания извън Европа, заяви в четвъртък външното министерство, цитирано от Ройтерс. В специално изявление говорител на министерството каза, че пътуващите до или от Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея, Израел, Япония, Великобритания и Сингапур вече няма да се нуждаят от убедителна причина за пътуване.

 

Френският министър на туризма Жан-Батист Лемуйн пък заяви, че това облекчаване се дължи на подобряващата се здравна ситуация в тези страни. „Списъкът включва Великобритания, тъй като британският щам  вече е широко разпространен във Франция“, писа той  в Twitter.

 

Остават всички други ограничения, като изискване за отрицателен тест за COVID-19 по-малко от 72 часа преди пътуването. Списъкът ще бъде разширяван постепенно с включване и други държави, особено за семейства и пътуващи по професионални причини.

 

Въпреки това френското външно министерство настоятелно препоръчва да се ограничат максимално пътуванията в чужбина. Франция обяви по-строги правила за пътуване извън Европейския съюз на 14 януари.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed